KWB... hield het dak dicht!

Verslag infoavonden dakisolatie op donderdag 15 & 22 oktober 2009

Op donderdag 15 oktober 2009 organiseerden de KWB afdelingen van Aalst Heilig Hart, Erpe, Mere en Aalst Sint-Martinus een eerste infoavond over het isoleren van (hellende) daken. Zo'n 40 ge´nteresseerden kwamen opdagen in de Kring in de Dr. De Moorstraat in Aalst.

Onze gastspreker leidde ons rond in de wereld van lambda-, R- en U-waarden. Hij toonde aan de hand van eenvoudige schema's op welke manieren je een dak kan isoleren. Ook de premies mochten niet ontbreken. En tussendoor waren er filmpjes van de 'Handige Harry' van de Vlaamse Overheid.

Een stuk wijzer gingen de mensen die avond naar huis. Maar daar bleef het niet bij...

Op donderdag 22 oktober 2009 werd een tweede avond rond hetzelfde thema georganiseerd. Ditmaal kwamen de mensen van Deschacht Plastics een woordje uitleg geven over de praktische uitvoeringsmogelijkheden, en de regelingen omtrent de samenaankoop van dakisolstie via hun firma.

Op het einde van de avond waren enkele mensen duidelijk overtuigd, en gingen zij over tot aankoop van de nodige glaswol om hun dak dichter te maken. Bovenop de interessante groothandeslprijzen, kregen de aanwezigen ook nog eens een kortingsbon van 20% van Isover!

En nu aan de slag!

Verslaggever van dienst: Erwin

Fotograaf van dienst: Mario