KWB wandelde tegen onrecht... in de Faluintjes!

Verslag 11.11.11. wandeling op zondag 11 oktober2009

Op zondag 11 oktober 2009 organiseerde 11.11.11 een wandeling in en rond Aalst onder het motto: ‘Vecht mee tegen onrecht. Stappen voor een rechtvaardige wereld zonder armoede’. Natuurlijk deed ook KWB Sint-Martinus Aalst een duit in het zakje door reclame te voeren voor de wandeling en er ook aan deel te nemen.

Vertrekken deden we in Lokaal Dienstencentrum ‘De Maretak’, net naast rusthuis Mijlbeek. Er was keuze tussen de afstanden 5, 12 en 18 kilometer. Als middelmatig getrainde wandelaars kozen we voor de tussenoplossing: 12 kilometer, dus.
Met de nodige dreigende wolken boven ons en de kerk van Mijlbeek en het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis achter ons, knoopten we onze veters nog eens stevig vast voor wat een drie uur durende wandeling zou worden, die ons zou leiden naar de meest pittoreske plaatsjes van Aalst en Moorsel.

We zagen maïsvelden, schapen, geiten, herten, koeien, paarden, voetbalvelden, een golfterrein, historische bruggen, … Kortom, al het mooie wat de natuur ons vandaag nog te bieden heeft.

Halverwege de wandeling, in het centrum van Moorsel, werden we door enkele vrijwilligers van 11.11.11 vergast op een warme of koude chocomelk, een tasje soep en/of een koffie. Na zo’n 6 kilometer wandelen kan dat al eens deugd doen (anders ook, maar na een inspanning toch altijd nog een beetje meer).

Na een korte sanitaire pauze gingen we verder voor nog eens 6 kilometer wandelen langs de Leirekensroute en de Rozendreef tot we weer, moe maar voldaan, aankwamen in LDC ‘De Maretak’. We kwamen al snel tot de conclusie dat we beter weerkundig advies hadden ingewonnen bij een waarzegster dan bij Sabine Hagedoren, want de voorspelde regen hebben we niet gevoeld.

 

Voor de afwezigen kunnen we alleen maar zeggen: Jullie hadden weeral ongelijk!

 

Verslaggever en fotograaf van dienst: Mario