KWB Aalst Sint-Martinus kwam uit zijn schelp...
met mosselen en een nieuw jaarprogramma!

Verslag ledenfeest vrijdag 25 september 2009

Meer dan 60 leden (en daarbij een alsmaar groeiende groep jonge kinderen) waren dit jaar aanwezig op onze traditionele startactiviteit van het werkjaar: het ledenfeest.

Tijdens het nuttigen van een 'tropisch' aperitief genoten de aanwezigen duidelijk van de geprojecteerde foto's van het voorbije werkjaar. Na het openingswoordje van voorzitter Benno, en het financiële jaaroverzicht door penningmeester François, kon er aangeschoven worden voor het hoofdgerecht: mosselen met friet.

Tussen enkele sfeervol verlichte stroompannes door kon iedereen zijn buikje flink rond eten. Een lekker glaasje lokale witte wijn mocht daarbij uiteraard niet ontbreken.

Om het eten op het gemak te laten zakken, werd een quiz georganiseerd en gepresenteerd door Mario. Tafel tegen tafel werden de antwoorden uitgespeeld, en doorheen de quiz werden meteen ook alle activiteiten van het komende werkjaar uit de doeken gedaan. Uiteindelijk won tafel zeven, en die kregen dan ook voorrang bij het bedelen van het dessert!

Voorzitter Benno kondigde ook een aantal veranderingen aan, voornamelijk in het bestuur.
Allereerst was er het afscheid van voormalig voorzitter Pierre als wijkmeester. Hij werd in de bloemetjes (of beter gezegd: in het bier) gezet door Greet, zijn (eerste vrouwelijke) opvolgster in het bestuur.
Maar ook Benno zelf nam afscheid van zijn functie als voorzitter van onze afdeling. Vanuit het bestuur werd Erwin als opvolger vooruit geschoven, en dit werd via 'democratische stemming' door de leden bevestigd.

Kersvers voorzitter Erwin bedankte tijdens zijn eerste woordje in zijn nieuwe functie de leden en bestuursleden voor het vertrouwen, gaf een beeld van waar hij met de afdeling naar toe wil in de toekomst, en zette uiteraard ook Benno in de bloemtjes, voor zijn noeste arbeid als voorzitter de voorbije 10 jaar.

 

Laat, maar met een voldaan gevoel, keerden de leden huiswaarts, en keken reeds vol spanning uit naar de komende activiteiten...

 

Verslaggever van dienst: Erwin