Vrriesman

 Walter Baele vergastte ons op een spetterende avond

De economische crisis, de opwarming van de aarde, vervuiling,... Hoe zou het zijn om vandaag in slaap te vallen, en pas terug wakker te worden als alle wereldproblemen opgelost zijn?

Het hoofdpersonage uit de theatershow van Walter Baele ('Vrriesman') heeft gelezen dat je jezelf kan laten invriezen, om over 200 jaar terug 'ontvrozen' te worden. De diepvries heeft hij al (vanuit de Colruyt), nu er nog voor zorgen dat iemand over 200 jaar de stekker weer uittrekt...

Op zaterdagavond 14 maart 2009 liet Walter Baele verschillende personages (of eerder typetjes) de revue passeren, om ons te confronteren met de problemen van vandaag, en de manier waarop we daaraan zouden kunnen ontsnappen.


Zo was er Wieto, een rastafari, die in naam van zijn vriendin (een echte Groene) een enquete over luchtvervuiling kwam afnemen.

Of Jurgen (met twee puntjes op de U) van de Rode Telefoon, die enorm genoot van zijn vibrerende GSM.

En wat te denken van 'de naakte man', die geen probleem had met bloot, en ervan genoot om in Gent deel te namen aan de 'Blote Mars'.

Wat te denken van Louis (Sieske Bab), die de jeugd van tegenwoordig allemaal 'jeanetten' vond.

En uiteraard mocht ook Martin Rigolle niet ontbreken, die ook niet wist hoe het gekomen was dat de politie hem oppakte, enkel en alleen omdat hij mosselen klaarmaakte in een mosselpot 'die nog een echt museumstuk was'...

Een hele zaal vol KWB-leden vanuit Oost-Vlaanderen genoot in 'De Fabriek' in Sint-Lievens-Houtem van dit wervelend spektakel. Bij de 18-tal leden van onze eigen afdeling waren de meningen achteraf blijkbaar enigszins verdeeld. Maar niemand zal ontkennen dat Walter Baele een ongelooflijk talent is, en dat hij de gave heeft om de mensen te boeien en te entertainen.