Een toost op 2009!

 Verslag van onze nieuwjaarsreceptie in een authentiek Aalsters kleedje

Zondagochtend 25 januari 2009, 10u00. Tijd voor een jaarlijkse traditie. Verschillende leden en sympathisanten verzamelen in de Pontstraat voor het bijwonen van de jaarmis van onze vereniging, ter herdenking van onze overleden vrienden. Nadien trekken zo'n 50 leden mee naar ons alomgekend lokaal aan de Sint-Martinuskerk (De Mantel van Sint-Maarten) voor nog zo'n traditie: onze nieuwjaarsreceptie.

Terwijl iedereen zich lekker opwarmt, verwelkomt voorzitter Benno de mensen met een korte maar krachtige 'speech'.

Hij nodigt alle aanwezigen uit om te proeven van de lokale specialiteiten die op deze receptie geserveerd worden: Ondinnekesbier, Dirk Martens jenever, Ondinnekespralines, Hofstaadse kazen, Aalsterse vlaai en zelfgebakken Aalsterse ajuintaart.

En het heeft de mensen duidelijk gesmaakt! Zelfs de aanbeveling van het bestuur om geen bier en jenever met elkaar te mengen werd rustig naast zich neergelegd... gelukkig zonder veel erg! Want zelfs onder vrienden drinkt men bij KWB met mate(n)...

Het was dan ook al bijna 13u00 toen de laatste aanwezigen terug huiswaarts keerden.

Met plezier kijken wij terug op een geslaagde activiteit, en hopen dat dit de start mag zijn van een schitterend 2009!

Op algemene aanvraag: het recept van de ajuintaart!

IngrediŽnten:

1 pizzabodem, 6 uien, 150gr gerookt spek, 3 eieren, 60 gr bloem, 1/4 lt zure room, 30 gr boter of reuzel, zout, vers gemalen peper, nootmuskaat, 100 gr gemalen kaas.

Werkwijze:

Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg.
Fruit de in ringen gesneden uien met de blokjes rookspek glazig in boter of reuzel en verdeel over de taartbodem.
Klop de eieren los met de bloem, de room, de peper, het zout en de nootmuskaat, en giet over het uienmengsel. Bestrooi met de kaas.
Bak 40 minuten in een op 225įC voorverwarmde oven.

Smakelijk!