Wafelbak

 Verslag van onze jaarlijks wafelfestijn op zaterdag 22 november 2008

Naar jaarlijkse traditie organiseerden we eind november opnieuw onze grote wafelbak.

Van 's morgens 6 uur waren verschillende bestuursleden en sympathisanten hard in de weer om 25kg bloem, 450 eieren, 15l melk en nog zoveel meer ingrediŽnten om te toveren tot honderden smakelijke wafels.

In de voormiddag werden alle mensen die op voorhand een bestelling hadden ingediend, thuis vergast op vers gebakken (vaak nog dampende) wafeltjes.

En vanaf 11u was het grote publiek dan welkom in de eetzaal van de 'Dames van Maria' aan de Sint-Martinuskerk. Tussen de sneeuwbuien door, en afgaand op de heerlijke geur, vonden bijna alle vaste gasten toch opnieuw de weg naar ons eetfestijn.  

De meeste gasten konden het niet bij ťťntje laten, en bestelden gezwind nog een wafeltje bij, terwijl hen ondertussen nog een tweede (gratis) tasje koffie werd ingeschonken.

Sommigen kregen er echt niet genoeg van, en terwijl ze duimen en vingers nog aflikten, bestelden ze meteen een paar wafeltjes om mee te nemen. Want dergelijke lekkernij voor zo'n ongelooflijk lage prijs, dat kom je maar eens per jaar tegen...

Op het einde van de dag kon iedereen moe, maar voldaan terugkijken op (opnieuw) een geslaagd wafelfestijn. Het was weer keihard werken, maar het leverde ons wel voldoende middelen op om onze jaarwerking degelijk te kunnen ondersteunen.

Wij hopen dan ook dat het iedereen echt gesmaakt heeft, en danken allen die op hun manier een steentje hebben bijgedragen aan deze succesvolle activiteit.

Tot volgend jaar!