Gezelschapsspellennamiddag

   Verslag van een namiddag ouderwetse gezelligheid op zondag 26 oktober 2008

Meer dan 20 gezelschapsspelen stonden ter onzer beschikking om een namiddag vol ouderwetse gezelligheid door te brengen. Mario had voor de gelegenheid zijn zaterdag opgeofferd om een aantal van deze spelletjes uit te testen, en de spelregels van buiten te blokken. Deze spelen stonden dan ook al opengestald op het moment dat de eerste mensen arriveerden.

Misschien lag het aan het voorspelde slechte weer, maar veel mensen kwamen er spijtig genoeg niet opdagen. Enkel de jeugd liet zich deze keer van zijn beste kant zien, en koos resoluut voor een namiddagje 'ontspannende competitie' rond de tafel.

Al snel was iedereen verdiept in het spel, en deed zijn uiterste best om niet verslagen te worden door zijn tegenstanders.

 

Langs deze kant werd er strategisch onderhandeld in 'De kolonisten van Catan', daar werden er visjes verzameld in 'Pingu´n", en aan nog een andere tafel werden de strijdwagens even aan de kant gezet om de keizer te groeten in 'Ave Caesar'.

 

Na een eerste spelronde, en een lekker drankje en hapje, hadden velen zo sterk de smaak te pakken, dan ze er nog een tweede spelronde bij deden. Anderen schakelden over naar een ander spelletje, en al snel kon je de hersens weer horen kraken bij het uitdenken van de juiste strategie.

 

Nu werden de juiste zetten berekend in 'Het spel der torens', er werd gedobbeld om 'Regenwormen', en er werd op edelstenen gejaagd in 'Relikt'.

 

Iedereen was duidelijk in de ban van het spelen, want niemand hield nog de klok in de gaten.

Uiteindelijk was het al na zes uur toen iedereen besloot om de strijdbijlen te begraven. Gewonnen of verloren, dat maakte allemaal niet veel uit. Iedereen ging uiteindelijk met een tevreden gevoel terug naar huis, maar van de eerste tot de laatste waren ze zonder twijfel kandidaat om op een later tijdstip de handschoen terug op te nemen...