Daguitstap Kortrijk

 

Verslag daguitstap Kortrijk 4 oktober 2008

 

Vrijdag 3 oktober hondenweer, zondag 5 oktober hondenweer maar de dag er tussen prachtig, zonnig herfstweer. De ideale dag om met KWB St.-Martinus de trein te nemen naar Kortrijk, de culturele hoofdstad van de KWB. Met 13 man (en vrouwen) stapten we mee in de voetsporen van de Klauwaerts.

 

Na een deugddoende kop koffie kregen we in het museum 1302 een rondleiding met een audiogids. Alle hoofdrolspelers zoals Gewijde van Dampière, Robrecht van Béthune, Pieter de Coninck, Jacques de Chantellion en minder bekenden passeerden de revue.

 

Ondertussen begon de leeuw in onze magen te grollen en werden we gastvrij ontvangen in het restaurant Magnum op de Grote Markt.

 

‘s Namiddags werd ons een rondleiding gegeven lang de belforttoren, het gotische stadshuis, de vroeggotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Maartenskerk in neogotiek en via het 17de eeuwse begijnhof naar de Groeningekouter om ten slotte te eindigen in ”De hond in het kegelspel”.

 

Dit is een prachtig initiatief waarbij een café uitgebaat wordt door mensen met een handicap die u bedienen en uitleg geven over een 25-tal oude volksspelen.

Ondertussen waren we al na 18.00 uur en lieten we onze sporen achter in Kortrijk gelijk ons werd voorgedaan in 1302 door de Leliaards.

En wat zegt men van de afwezigen? … juist, ze hadden weer ongelijk!